Helyi közélet

2016.11.11. 07:57

Áder fája

<em>Mégiscsak rokona Áder János köztársasági elnöknek a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottja – állítja az Alfahír</em>. Szőke Tímea írása.

Mégiscsak rokona Áder János köztársasági elnöknek a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottja – állítja az Alfahír. Szőke Tímea írása.

Korábban az elnöki hivatal cáfolta, miszerint Áder másodunokatestvére lenne Győrkös Istvánnak: „a köztársasági elnök semmilyen rokoni kapcsolatban nem áll a nevezett személlyel” – közölték.

Nos, valóban nem az ő, hanem Győrkös fia, ifj. Győrkös István másodunokatestvére a Sándor-palota lakója, tehát vér szerint tényleg semmi köze a gyilkosság gyanúsítottjához. Innentől nézőpont kérdése, hogy kit tekintünk rokonnak; csak azokat, akik legalább kicsi részben hasonló DNS-állományon osztoznak, vagy házasság révén is számít e viszonylat?

Az ember nem válogathatja meg a rokonait, nem is ezt veti senki Áder szemére, ahogyan nyilvánvalóan nem is tartozik felelősséggel mások cselekedeteiért. A probléma az, hogy – ha igazak az Alfahír értesülései – némileg rugalmasan kezelte az igazmondást. Nem ma kezdte a politikát, pontosan tudta, mire kérdeznek, amikor idősebb Győrkössel való kapcsolatát firtatják; miért kellett lefutni a tagadás körét, amikor számíthatott rá, hogy öt perc alatt kiderítik a Győrkösökkel való rokonságát?

Ha pedig feltesszük, hogy nem is tudott a fentiekől, az legalább akkora baj: mit csinált az őt is védő titkosszolgálat (vagy egyéb illetékes szerv), hiszen a gyilkosság után szinte azonnal terjedni kezdtek a pletykák? Nem néztek utána? Vagy csak lassan bogozzák ki a családfákat?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában