Helyi közélet

2016.10.10. 15:30

Színes programok a görögkatolikus családi napon

Debrecen - Kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők gyűltek össze október 8-án, a Debreceni Görögkatolikus Parókia családi rendezvényén.

Debrecen - Kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők gyűltek össze október 8-án, a Debreceni Görögkatolikus Parókia családi rendezvényén.

A Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda udvara most még több gyermek kacajától volt hangos, hiszen a szervezők színes programokkal készültek: volt ugrálóvár, trambulin, hagyományőrző kézműves foglakozás és arcfestés is, köszönet a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium diákjainak.

A napot közös imával kezdték az Attila téri Főszékesegyházban, ahol egy rövid köszöntőt is tartott Kapin István atya. Arra hívta fel a figyelmet, hogy együtt vagyunk gyerekek és együtt vagyunk Család. Soha ne feledjük, hogy mindig a jó Istenben történik minden, soha sem lehet kiszakadni az isteni kötelékből.

Napközben Dr. Papp Miklós atya tartott előadást a felnőtteknek "Értékek a családban" címmel. Leginkább a láthatatlan jelentőségére hívta fel a figyelmet. Jó tanáccsal és gondolatokkal szolgált a házasság előtt állóknak és a családosoknak is.

Eközben az óvodában a gyerekek egy rajzversenyen vehettek részt. Az Én templomom címmel készíthettek képeket, a legjobbakat kiállítják majd az Attila téri Főszékesegyházban.

- Hajdúdorogi Főegyházmegye -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában