Helyi közélet

2016.10.17. 14:37

Szeszt és pénzt loptak a betörő fivérek Polgáron

Polgár - A helyi rendőrök elfogták és őrizetbe vették a két gyanúsítottat.

Polgár - A helyi rendőrök elfogták és őrizetbe vették a két gyanúsítottat.

A nyomozás adatai szerint 2016. október 14-én 0 óra 30 perc körül két fiú épp hazafelé tartott Polgáron, amikor útközben eldöntötték, hogy betörnek egy üzletbe. A helyi lakosok először a tetőn keresztül akartak bejutni a boltba, ezért felmásztak, a cserepeket ledobálták a földre, ám a födémet nem tudták megbontani. Ezután egy cseréppel megrongálták a riasztóberendezést, és berúgták az ajtót.

R. Tamás bement az üzletbe, amíg az öccse kint figyelt. Az elkövetők pálinkát, energiaitalt és készpénzt loptak el, majd elmenekültek a helyszínről. Az esetről a bolt tulajdonosa értesítette a rendőrséget.

A rendőrök azonosították és 2016. október 15-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves R. Tamást és a 18 éves R. Dávidot, akiket a nyomozók kihallgattak, majd bűnügyi őrizetbe vettek. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Polgári Rendőrőrse a gyanúsítottak ellen a lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. október 17-én befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában