Helyi közélet

2016.10.04. 19:23

Menni, vagy nem menni? - A Külügyi Börzén megkapták a választ

Debrecen - Az egyetem főépületében több szervezet, valamint az intézmény képviselői tájékoztatták az érdeklődőket.

Debrecen - Az egyetem főépületében több szervezet, valamint az intézmény képviselői tájékoztatták az érdeklődőket.

– Azt szeretnénk elérni, hogy azok a hallgatóink, akiknek eddig nem volt rá lehetőségük, eljussanak külföldre – e szavakkal nyitotta meg dr. Bartha Elek rektorhelyettes az immár 18. alkalommal megrendezett Külügyi Börzét. Hozzátette, nyelvtanulásra az egyik legjobb módszer, ha ki-ki saját bőrén tapasztalja meg az idegen nyelvű környezetet.

Az eseményen 22 szakmai- és külföldi ösztöndíjakkal foglalkozó szervezet, valamint az egyetem képviselői tájékoztatták az érdeklődő hallgatókat a külföldi részképzésekről, tanulmányutakról, munkalehetőségekről, önkéntes és mobilitási programokról.

A munkaerőpiacon rendkívüli előny, amennyiben valakinek idegen országbeli szakmai tapasztalata van – mondta Virga József, az Erasmus diákszervezet képviselője. Hozzátette, a hallgatóknak még soha nem volt ennyi lehetőségük külföldi képzésre, mint most. Felhívta a figyelmet arra, hogy október 20-ig minden hallgató előtt nyitva áll a lehetőség, addig pályázhatnak, hogy új ismereteket sajátítsanak el.

HBN–FL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában