Helyi közélet

2016.10.06. 19:53

Jézus Krisztus Szupersztár Debrecenben

Debrecen - Megvalósult álmok részeseivé válhatunk a Főnix Csarnokban.

Debrecen - Megvalósult álmok részeseivé válhatunk a Főnix Csarnokban.

Sasvári Sándor 1986-ban Jézus szerepében vált igazán ismertté, Gallusz Nikolett tinédzserként a születésnapjára kapott cd-t unos-untalan hallgatva ábrándozott arról, hogy egyszer elénekelheti Mária dalát, Serbán Attila pedig vallja, a Jézus Krisztus Szupersztáron nőtt fel, ez volt az első musical, amit megtanult. Megvalósult álmokat láthatunk tehát a Főnix Csarnokban, ahol novemberben játsszák a Madách Színház művészei a Jézus Krisztus Szupersztárt. A Pilátust, Mária Magdolnát és Judást alakító színészek Andrew Lloyd Webberhez és remekművéhez fűződő élményeikről beszéltek csütörtökön a Fórumban. Gallusz Nikolett elmondta: az 1973-mas film ugyan tökéletes és nem lehet túlszárnyalni, ám az élő előadás egészen mást ad majd. „Ezt a csodát a nézőkkel együtt hozzuk létre” – fogalmazott.

A Madách Színházban 2010-ben bemutatott művet az intézmény igazgatója, Szirtes Tamás rendezte. Neki köszönhetően több Webber-alkotást feldolgozhatott már a társulat, némelyikhez a világhírű angol zeneszerző személyesen nyújtott segítséget.

A Ladinek Judit színművész vezette diskurzusból kiderült: Szirtes Tamás, az Angliában dolgozó fotográfus nagybátyját kísérte el egyszer egy eseményre, amelyen láthatta a zeneszerzőt. Később levelet írt neki, amelyre egy évvel később választ kapott, s elindult a gyümölcsöző kapcsolat. A teátrum a Macskák musicallel nyerte el az alkotó bizalmát. A jelenlévők közvetlen, szimpatikus világpolgárként ismerté meg Webbert.

Serbán Attila szólt arról, hogy a főszereplő, Feke Pál a legjobb barátja, így külön ajándék, hogy egy darabban, s ilyen viszonyban játszhatnak.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában