Helyi közélet

2016.10.13. 17:31

Debrecenben minden sportoló biztonságban van

Debrecen - A Debreceni Egyetem sporttudományi programjának legújabb létesítményét, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központot látogatta meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Debrecen - A Debreceni Egyetem sporttudományi programjának legújabb létesítményét, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központot látogatta meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A szeptemberben átadott létesítményben Bács Zoltán kancellár és Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója vezette körbe az államtitkárt.

A kancellár tájékoztatójában kiemelte: a komplexitásában Magyarországon és Közép-Európában is egyedülálló sportegészségügyi központ az egyetem sporttudományi kutatásainak és képzéseinek támogatása mellett egyedi szolgáltatásokat nyújt a város lakossága, sportegyesületek, valamint professzionális és amatőr sportegyesületek részére.

A létesítmény felszereltségét Balogh László DESOK-igazgató mutatta be. A terheléses élettani, mozgásszervi, csontultrahang-, laboratóriumi, sportpszichológiai, antropometriai és sportgenetikai vizsgálatok mellett fizikoterápiás kezelésekre is lehetőség van a központban, ahol lökéshullám-, ultrahang-, lézer-, iontoforezis-, nyirokmasszázs-, mágnesterápia-, game-ready és spine liner kezelést is kínálnak.

Szabó Tünde államtitkár a központ kapcsán elmondta, hogy a debreceni sporttudományi törekvések az egészségügyi háttérrel és a páratlan infrastruktúrával országosan egyedülállóak. Az államtitkár szerint a magyar sporttudományi képzésben érintett intézményeknek nagy szüksége lenne a hasonló létesítményekre, illetve kiemelte az egyetem körüli együttműködések fontosságát.

- Nagyon jó, hogy az egyetem és az önkormányzat így együtt tud dolgozni, és minden sportoló biztonságban van. Kiemelt feladatom, hogy a sportolókra figyeljünk, egészségügyileg biztonságban legyenek, hogy ha itt sportol valaki, akkor – az élsport és az utánpótlásképzés kapcsán is – azt tudjuk mondani, hogy van hova fordulni – fogalmazott Szabó Tünde.

- unideb.hu -


Debrecen - Szeptember 19-én, hétfőn átadták a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás (SET) Központját a Nagyerdei Stadionban. Az ünnepélyen Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és Papp László, Debrecen polgármestere mutatta be az új, Európában egyedinek számító létesítményt.


Debrecen - A hobbi-, verseny-, gyerek- és élsportolókat, valamint az egészségmegőrzést is szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában