Helyi közélet

2016.09.10. 17:58

Szebbnél szebb ékszereit és Debrecen jó hírét vitte el Törökországba

Debrecen, Isztambul - Gyönyörű gyöngynyakékeket mutatott be dr. Csapóné dr. Riskó Tünde.

Debrecen, Isztambul - Gyönyörű gyöngynyakékeket mutatott be dr. Csapóné dr. Riskó Tünde.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának adjunktusa vitte hírét Törökországba a magyar népművészet kincseinek. Idén nyáron július 29. és augusztus 6. között rendezték meg a 17. nemzetközi büyükçekmecei kulturális és művészeti fesztivált Isztambulban.

Dr. Csapóné dr. Riskó Tünde gyöngyfűző, a Hajdú-Bihar megyei Népművészeti Egyesület tagjaként és a Népművészeti Egyesületek Szövetségének (NESZ) delegáltjaként állította ki zsűrizett népi gyöngyékszereit, és bemutatózott a fesztiválon – nagy sikert aratva. – Színes nemzetközi fesztiválon nyílt lehetőségem bemutatni a magyar kultúra egy szeletét két alkotótársammal együtt, akiket szintén a NESZ delegált. Nagy öröm, kihívás és óriási élmény volt számunkra az a kilenc nap, hálás vagyok, hogy képviselhettem hazánkat – nyilatkozott a Naplónak Csapóné dr. Riskó Tünde.Képeinken olvasóink ízelítőt kaphatnak kiállításból.

HBN–KE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában