Helyi közélet

2016.09.13. 07:41

„Nincs napirenden leépítés”

Hajdú-Bihar - Hatszáz ember leépítése Tiszaújvárosban távolabb is földrengésszerűen hatna.

Hajdú-Bihar - Hatszáz ember leépítése Tiszaújvárosban távolabb is földrengésszerűen hatna.

„Hatszáz dolgozót rúg ki a kormány egyik stratégiai partnere” – ezzel a címmel jelentetett meg cikket a Magyar Nemzet, amit azóta a Jabil Cruit Magyarország Kft. határozottan cáfolt. Mivel az amerikai tulajdonban lévő elektronikai nagyvállalathoz Hajdú-Bihar megyéből is százak járnak át Tiszaújvárosba dolgozni, kíváncsiak voltunk, hogy a körükben okozott-e riadalmat a sajtóhír.

Nincs pánik

„A városunkból mintegy 150 ember jár át dolgozni a tiszaújvárosi Jabil-gyárba. Természetesen nem örülnénk neki, ha ezek az emberek elveszítenék a munkájukat, bár azt gondolom, hogy ők akarnak dolgozni, ezért találnának maguknak másik munkahelyet” – mondta Tóth József, Polgár polgármestere. Mint mondta, a tiszaújvárosi gyár mintegy 70 kilométeres körzetből szállítja autóbuszokkal a munkaerőt. – Érdekes, hogy bár Balmazújváros távolabb van Tiszaújvárostól, mint Polgár, tavaly mégis több újvárosi dolgozója volt a cégnek, mint polgári. Veress Margit balmazújvárosi polgármester azt nem tudta megmondani, hogy a településekről mennyien ingáznak a Jabil-ba, de megerősítette, hogy sokan.

Változó számban

Csige Tamás 50-70-re teszi azoknak a hajdúdorogiaknak a számát, akik az amerikai cégnél találtak megélhetést. „Erről a hírről a hét végén valahogy lemaradtam, de nagyon remélem, hogy pusztán hírlapi kacsáról van szó. Már csak azért is, mert nyilván nem lehet az a célunk, hogy akár egyetlen itt élő család életszínvonala is érezhetően romoljon. Bár náluk az akarással nincs gond, ezért a többség szerintem hamar találna másik munkahelyet” – fogalmazott Hajdúdorog első embere.

Nem ijednének meg

Szólláth Tibor szám szerint nem tudja, hogy mennyi hajdúnánási ember öltötte magára eddig a Jabil-egyenruhát, ugyanakkor szerinte sem szabad figyelmen kívül hagyni a gazdaság mind több területén jelentkező munkaerőhiányt. – A várost nem kereste meg a cég leépítési szándékkal, ám ha mégis sor kerülne elbocsájtásra, ezek az emberek akkor sem félnének megfogni a munka végét – válaszolta a Napló érdeklődésére Hajdúnánás polgármestere.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában