Helyi közélet

2016.09.19. 17:02

Medencében is hallgathatták a műsort

Berekfürdő - Nótás kedvű nyugdíjasok találkoztak a szomszéd egyik gyógyfürdőjében.

Berekfürdő - Nótás kedvű nyugdíjasok találkoztak a szomszéd egyik gyógyfürdőjében.

Kilenc megye, 112 fellépője szórakoztatta egymást és a fürdővendégeket a hagyományos Országos Nyugdíjas Találkozón nemrégiben.

– Édesapám falusi prímás volt, tizenegyen voltunk testvérek, családi és egyéb összejöveteleinken a nótázás kapott főszerepet. Hatvan évesen kerültem a Földesi Főnix Hagyományőrző Klubhoz – vallja Antos István klubvezető. – Sokoldalú produkciók bemutatására törekszünk, repertoárunkban az ének, a zene és a tánc kap helyet. Egyéni és csoportos díjakat is kiérdemeltünk országos szerepléseink alkalmával.

Összejöveteleinket szerdán délutánonként tarjuk a földesi Karácsony Sándor Közösségi Házban, ahol a tanulás mellett pletykálkodni is lehet – fogalmaz humorosan a klubvezető, aki nótacsokorral szórakoztatta a nagyérdeműt. Dudás Istvánné pedig Együtt egymásért címmel saját versét adta elő.

A Sárándi Ezüstévek Nyugdíjas klub története 43 évre nyúlik vissza. Huszonkét állandó tagjuk népdalokat, nótákat, mutat be. – Egy évben 25 fellépésünk van. Ebben szerepet kapnak még operettek, régi világslágerek, Bugya Ferenc gitárral kísért katona nótái, valamint pom-pomos táncunk is – mondta Virágos Lajosné Kozák Anikó, a klub művészeti vezetője. – Nyolcadik éve rendezzük meg november első hétvégéjén a megye 30 települése nyugdíjas csoportjainak találkozóját Dalok szárnyán címmel, ahová egyéni és csoportos fellépőket vàrunk.

HBN-Kiss Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában