Helyi közélet

2016.09.22. 17:37

Komoly balesetveszély volt Debrecenben: valaki megbuherálta a buszállomásnál lévő lámpát

Debrecen - Valaki leszakította a letakart lámpáról a fóliát a Szepességi utcán.

Debrecen - Valaki leszakította a letakart lámpáról a fóliát a Szepességi utcán.

Egyik olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte néhány napja „érdekes” jelzéseket ad egy jelzőlámpa a Szepességi utcán, a Széchenyi utcai kereszteződésben. A jelző az egyik fázisában egyszerre mutat jobbra pirosat és jobbra zöldet. Ugyanakkor a Szepességi utca felől érkező autósok ennél a jelzőlámpánál nem láthatnak balra kanyarodni tilos táblát, miközben a Széchenyi utca közepén záróvonal akadályozza a belváros felé fordulást.

Nem kell tábla

A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya azt közölte, hogy a Széchenyi utcán zajló vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok miatt a Szepességi utcai csomópontnál is ideiglenes forgalmi rendet vezettek be. A Szepességi utcáról a belváros irányába balra kanyarodni tilos. Ennek megfelelően a Szepességi utcai jelzőlámpán a telezöldet mutató lámpaburkolat helyett jobbra mutató nyilat ábrázoló lámpaburkolatot szereltek fel. Így a balra kanyarodni tilos jelzőtábla kihelyezése nem szükséges, mivel a jelzőlámpa egyértelműen mutatja a továbbhaladási irányt.

Fotók: Orosz Csaba

A letépett fólia

Hozzátették: ezen a jelzőlámpán található egy kiegészítő zöld jelzés is, amelyet az ideglenes forgalmi rend idejére a szakemberek fekete fóliával letakartak. Sajnálatos módon ezt a fóliát illetéktelen személyek leszakították, így a lámpán egyszerre világíthatott a piros és a zöld jelzés. A takarófóliát a Széchenyi utcán építést végző cég most újra elhelyezte a kiegészítő jelzésen.

A munkálatok befejeztével a Széchenyi és a Szepességi utcán is az eredeti forgalmi rend fog visszaállni – ismertette a polgármesteri hivatal, városfejlesztési főosztálya.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában