Helyi közélet

2016.09.28. 14:06

Hajdú-Biharban is lesz népszámlálás: aki kapott levelet, annak kötelező a részvétel

Debrecen - Csaknem egymillió embert érint a KSH októberben kezdődő népesség-összeírása.

Debrecen - Csaknem egymillió embert érint a KSH októberben kezdődő népesség-összeírása.

Az elmúlt öt év társadalmi változásait méri fel az október 1-je és november 8-a közötti mikrocenzussal a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – mondta el Virágh Eszter, a KSH Adatgyűjtés-módszertani osztályának vezetője kedd délutáni sajtótájékoztatóján.

Csak azokat keresik fel…

A szóvivő rámutatott, ez az első alkalom, hogy a kérdőívek kitöltése kizárólag elektronikusan történik majd, október 9-ig lesz lehetőség internetes válaszadásra, október 10-től pedig számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik az online kérdőívet nem töltötték ki. Újdonság lesz az is, hogy a hagyományos személyi- és lakáskérdőíveken túl minden háztartásban egy kiegészítő kérdéssorra is válaszolnia kell a résztvevőknek.

Fotó: Derencsényi István

Az összeírás az ország 2148 településén mintegy 440 ezer címet érint, az összeírásban a kiválasztott lakásokban élők részvétele kötelező. A vizsgálat által a KSH adatokat nyer a népesség nagyságáról, összetételéről, a háztartások és a családok főbb jellemzőiről.

Csupán nyolc helyen nem

Megyénk nyolcvankét településéből csupán nyolc – Ártánd, Bihardancsháza, Bojt, Darvas, Folyás, Hencida, Mezőpeterd, Told – nem érintett a mikrocenzusban, ami azt jelenti, hogy közel 18 ezer hajdú-bihari háztartás került a mintába, amelyből háromezer a Debreceni járásban található.

Az első eredmények várhatóan 2017 májusában lesznek elérhetőek, az adatokhoz pedig a KSH weboldalán lehet majd hozzáférni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában