Helyi közélet

2016.09.20. 13:07

„Falatnyi” aszfaltra lenne szükség a Júliatelepen

Debrecen - Az önkormányzati képviselő szerint egyelőre nem lehet leburkolni a Falat sétányt.

Debrecen - Az önkormányzati képviselő szerint egyelőre nem lehet leburkolni a Falat sétányt.

A Júliatelepen, a volt GÖCS hátsó vasbeton kerítése mellett található úgynevezett Falat sétány leaszfaltozását kérte egy közelben, a Gránát utcában lakó, mozgássérült, elektromos kiskocsival közlekedő férfi, Kállai Lajos. A Falat sétány mindössze 150-200 méter hosszú utca, az Apafája utcát köti össze a GÖCS egykori hátsó bejáratával. Egyetlen ház sincs ott, az északi oldala a Nagyerdő. Azért van jelentősége, mert mivel most hiányzik a valamikori gyár hátsó nagykapuja, bárki befordulhat az iparterületre. Onnan betonozott szervizutakon keresztül – a 100-as vasútvonallal párhuzamosan – el lehet jutni a GÖCS főbejáratig, vagyis a Kassai útig.

Ez lenne a jó irány

Kállai Lajos szerint a Falat sétányt azért kellene a Júliatelepen jelenleg zajló nagy útépítési program keretében leaszfaltozni, mert azon keresztül a Gránát utca környékén lakóknak sokkal egyszerűbb lenne a belvárosba eljutni, mint a Sámsoni út felé vezető burkolatlan, keskeny Apafája utcán. A férfi állítja, hogy a sétány forgalma az iskolakezdés óta jelentősen megnőtt, a szülők autóval azon keresztül hozzák-viszik gyerekeiket.

A kéréssel megkerestük Becsky Istvánt a környék önkormányzati képviselőjét, aki elöljáróban azt válaszolta, hogy a júliatelepi útépítési programról szóló pályázatot április 15-én nyújtotta be az önkormányzat, így annak módosítására, vagyis a Falat sétány beemelésére már nincs lehetőség.

A képviselő szerint a Falat sétány a hatályos rendezési terven nem útként, hanem erdőként szerepel, így annak építési költségeire sem pályázni, sem útépítési engedélyt kiadni nem lehet. Ráadásul a Falat sétány másik vége a GÖCS telepre vezet, ami magánterület – ismertette Becsky István. Hozzátette, az aszfaltozást kérő férfi néhány éve már mozgássérültként költözött a Gránát utcába, így volt lehetősége felmérni, hogy milyen nehézségekkel járhat a közlekedés ezen a területen.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában