Helyi közélet

2016.08.01. 15:49

MSZP: „elsimítják” az ESZOSZ-ügyet?

Debrecen - Egy éve nem jutnak pénzükhöz az erdészeti munkát ígérő szövetkezet dolgozói.

Debrecen - Egy éve nem jutnak pénzükhöz az erdészeti munkát ígérő szövetkezet dolgozói.

Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke egy sajtótájékoztatón úgy vélte: az egy éve kezdődött ESZOSZ-ügy 5-6, a Fideszhez közel álló főszereplője, vagyis a szövetkezet vezetői a jelek szerint megússzák a felelősségre vonást.

A szocialista politikus szerint a cég pályázat keretében úgy nyert el egy uniós foglalkoztatási program elindítására 2,9 milliárd forintot (amelyből 1,3 milliárdot fizettek ki nekik), hogy egyetlen fillér önrésszel sem rendelkeztek. A munkaügyi központokon keresztül hozzájuk jelentkező csaknem 3 ezer embernek, ˜– zömében hajdú-bihariaknak – erdészeti munkát ígértek, de nagy részüknek sem elfoglaltságot, sem fizetést nem adtak. Viszont a munkavállaláshoz bekért papírok egy részét a mai napig nem adták vissza. Így az érintettek többsége azóta nem kaphat közmunkát és másik munkahelyre sem tudnak elhelyezkedni – fogalmazott Huszka Imre. A megyei elnök szerint a munkaügyi bíróság ugyan sorozatban a károsultak javára dönt, de mivel az ESZOSZ közben végelszámolás alá került, a pórul jártak valószínűleg nem jutnak hozzá a pénzükhöz.

HBN-OCs


Debrecen - Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a kormány lemondott az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) károsultakról.


Debrecen - A szocialisták szerint az ESZOSZ-ügyben továbbra sincs előrelépés.


Debrecen - Sokan a mai napig nem kapták meg a tavaly nyáron végzett munkájukért járó bért.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában