Helyi közélet

2016.08.26. 16:48

Gondozzák az elhanyagolt játszóteret

Debrecen - A Görgey utcai játszótér felújítását is tervbe vette a polgármesteri hivatal.

Debrecen - A Görgey utcai játszótér felújítását is tervbe vette a polgármesteri hivatal.

Rossz állapotban van az Újkertben, a Görgey utcai óvoda bejáratával szemben (a Kartács utcához közel) található kis játszótér. A telek északi, a Kartács utca felé eső része elgazosodott. Hiányzik az egyik hinta, és oda járó kisgyermekes szülők szerint a most mászókának látszó zöld szerkezet eredetileg csúszda volt. A homok egy részét kifújta a szél területről, és a kis kerítés mellett felhalmozta. A játszótér melletti beton alapú padsor egy részét egy nagy fa gyökere felnyomta.

Átfogó felújítás

A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya ezzel kapcsolatban azt közölte lapunkkal, hogy a Görgey utcai parkban lévő régi, nem szabványos játszótér területét jelenleg alapfenntartás keretében gondozzák. Ez azt jelenti, hogy a zöldfelületeket előre tervezett rend szerint kaszálják, gyomtalanítják, összeszedik a szemetet, a homokot cserélik, ha szükséges, fertőtlenítenek.


Fotó: Orosz Csaba | Kattintásra galéria nyílik


Az érdeklődésünkre küldött válaszban megjegyezték, hogy a lakótelepek zöld felületei, parkjai, játszóterei, szervizútjai, parkolói – köztük az Újkerté is – az Új Főnix Terv keretében nagyszabású fejlesztés, felújítás előtt állnak. A munkákra várhatóan a jövő évben kerül sor.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában