Helyi közélet

2016.08.04. 17:18

Forintra váltható?

<em>A Magyarországon valaha kifizetett legmagasabb, 250 millió forintos óvadékért cserébe megszüntették a „diszkóbáró” Vizoviczki László előzetes letartóztatását. Maga a biztosíték intézménye nem ördögtől való: miként arról idén januárban is írtunk, 2003 óta hazánkban is létezik</em>. Szabó Zsolt László írása.

A Magyarországon valaha kifizetett legmagasabb, 250 millió forintos óvadékért cserébe megszüntették a „diszkóbáró” Vizoviczki László előzetes letartóztatását. Maga a biztosíték intézménye nem ördögtől való: miként arról idén januárban is írtunk, 2003 óta hazánkban is létezik. Szabó Zsolt László írása.Lényege, hogy az előzetesben lévő személy komoly összegért – olyanért, ami már neki is kellően fáj – szabadlábra kerül. A fejlemények apropóján azonban fontos kérdések állnak elő: hogyan lehet annyi pénze egy éjszakai életből élő embernek, hogy képes ezt letenni, mikor az eljárás során alighanem zárolták a vagyonát? Ha ilyen könnyen kifizette, vajon kellően magas biztosítékot állapított meg a bíróság? Vagy ennyire hiteles a személyisége, hogy a börtönből könnyen megszervezi a kölcsönét? A közelmúlt értesülései viszont segíthetnek megvilágítani néhány fehér foltot. Például képek mutatják, jó kapcsolatot ápolt vezető fideszes politikusokkal is. A kiszivárogtatott vádalku szerint, amit egy Jobbik-közeli médium ismertetett, azt írta az ügyészségnek, a kormányzati stabilitás is veszélybe kerülhet attól, ha politikai elköteleződéséről beszélne. Nem vagyok biztos abban, hogy az az információ forintosítható, amit ez a figura tudhat a politikai szereplőkről.


Budapest - Rekordösszegű óvadék ellenében szűnhet meg a költségvetési csalással, illetve egy másik ügyben vesztegetéssel vádolt Vizoviczki László előzetes letartóztatása - derült ki a Fővárosi Törvényszék csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában