Helyi közélet

2016.08.31. 16:18

Buli és meccs után jön értünk a villamos

Debrecen - Amennyiben sok embert érdeklő rendezvényt tartanak, készek pluszjáratokat indítani.

Debrecen - Amennyiben sok embert érdeklő rendezvényt tartanak, készek pluszjáratokat indítani.

Egyik olvasónk azt kérdezte tőlünk, hogy miért nem indít a DKV plusz villamosokat, autóbuszokat olyankor, amikor egyszerre több ezer embert megmozgató nagyrendezvényeket tartanak a városban. Példaként említette a Borkarnevált, az augusztus 20-ai tűzijátékot, a nagyvásárokat és a Loki-meccseket. A férfi utóbbira a közelmúltban tartott DVSC-MTK mérkőzést hozta fel példaként, amikor a találkozó lefújása után – állítása szerint – több tucat szurkoló 15 percet várt az első menetrend szerint érkező villamosra, mely ráadásul nem egy nagy befogadóképességű CAF volt, hanem a régi, kisebb kék, amin így persze hatalmas zsúfoltság alakult ki.

Vannak pluszjáratok

A DKV Zrt. erre azt közölte, hogy a városi nagyrendezvényekhez, valamint minden tömeget megmozgató eseményhez több plusz villamos- és autóbuszjáratot is indítanak. Példaként említették a Campus Fesztivált, a Virágkarnevált, szilveszter éjjelén a menetrenden felül beállított éjszakai villamosokat-, valamint a három vonalon közlekedő autóbuszjáratokat. Hozzátették: a tavaszi és őszi nagyvásár ideje alatt, – amennyiben a utazási igény úgy kívánja – ad hoc jelleggel, úgynevezett rásegítő járatokat közlekedtetnek a 2-es villamos vonalán. Külön szervezői kérésre a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, vagy akár a Nagyerdei Stadionban rendezett események kapcsán is közlekedtetnek plusz járatokat.

A szervezők feladata

Arra a kérdésre, hogy nagyobb tömeg esetén miért nem küldenek nagyobb méretű CAF villamosokat azt válaszolták, hogy amennyiben a szervezők előre értesítik őket arról, hogy nagy létszámú rendezvény várható, a gyorsabb oda- illetve a hazajutás érdekében több férőhelyes járműveket, CAF villamost, csuklós autóbuszt közlekedtetnek.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában