Helyi közélet

2016.08.17. 15:43

A betontörmeléket is újrahasznosították

Hajdúböszörmény - A Start munkaprogram keretében újították fel és szerdán adták át a városban a Mester utcai szervizutat.

Hajdúböszörmény - A Start munkaprogram keretében újították fel és szerdán adták át a városban a Mester utcai szervizutat.

A beruházás során a korábbi csőtörések miatt több helyen teljes talajcsere is történt. A bontás során keletkezett betontörmeléket a városüzemeltetési intézmény munkatársai útalapként tudták újrahasznosítani, ezzel az eljárással a költségek csökkentése mellett a környezet terhelését is minimalizálták. A szervizút felújításával egy időben a városban kialakítottak egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet, a társasházak bejáratához pedig kerékpártartókat és kukákat helyezett el az önkormányzat. A munkálatok során a fák és cserjék gallyazása is megtörtént. A húsz millió forint értékű beruházás közel hatmillió forintos önkormányzati támogatásból és pályázati forrásból valósult meg, kevesebb mint két hónap alatt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában