Helyi közélet

2016.07.25. 14:01

Összehozta a palacsintát és a baromfit a ladányi fesztivál

Püspökladány - Palacsintasütő hagyományt indított a harmadik kakasfőző fesztiválon a ladányi önkormányzat.

Püspökladány - Palacsintasütő hagyományt indított a harmadik kakasfőző fesztiválon a ladányi önkormányzat.

A városból és a környező településekről összesen 29 csapat nevezett a harmadik alkalommal megrendezett kakasfőző fesztiválra. Az önkormányzat az eseményt új helyszínen rendezte meg, a piactéren, amely a felújítása után közösségi helyként is funkcionál. Ebben a szerepkörében igen jól vizsgázott a térkövezett, pihenőpadokkal gazdagított terület. Kényelmesen elfértek a baromfifőző munkahelyi-, baráti- és civil közösségek, és jutott még hely a nagyszínpadnak is, ahol a város és a környező települések kulturális- és hagyományőrző csoportjai fellépéseikkel szórakoztatták szép számú fesztiválozó közönséget.

Több mint ezer palacsinta

Azt már Erdei Annától, a művelődési központ vezetőjétől tudtuk meg, hogy a kakasfőző fesztivál ettől az évtől kezdődően városi palacsintasütőhely is. Kilenc csapat vállalta, hogy a kapott alapanyagból ínyencséget készít. Összesen 1069 palacsinta sült, amelyet a vendégek igen gyorsan elfogyasztottak. Jövő évi cél: még több alapanyagból, még több résztvevővel, még több palacsintát sütni.

De térjünk vissza a fesztivál eredeti céljához, nevezetesen a püspökladányi baromfifőző hagyományoknak emléket állító gasztronómiához.


Főszerepben a baromfik | Fotó: Kovács Zsolt


A rendezők a helyet és a főzési lehetőséget adták a versenyre jelentkezett csapatoknak, ők pedig az ételhez valókat hozták. Egyetlen kikötés volt: baromfi alapanyagú ételt kellett készíteni. A város vezetőiből álló zsűri értékelése alapján a győztes csapat a Gazdasági Ellátó Szervezet lett. A második helyre a Segítő Kezek Alapítvány ért oda, míg a dobogó harmadik fokára a városi egészségügyi ellátó szervezet léphetett fel.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában