Helyi közélet

2016.07.11. 08:10

Íme, a legjobb kórusok!

Debrecen - Idén 17 gárda versengett a debreceni kortárs zenei eseményen.

Debrecen - Idén 17 gárda versengett a debreceni kortárs zenei eseményen.

A gyermekkarok kategóriában az orosz Ponomaryov Vesna Children’s Choir, az ifjúsági kórusok között a kínai (hongkongi) Marymount Secondary School Choir, a kamarakórusoknál az ukrán Youth Chamber Choir „Sophia”, a vegyeskarok mezőnyében a szlovén Academic Choir Maribor bizonyult a legjobbnak a zsűri választása alapján. Az egyneműkarok versenyében megosztott második helyet hirdettek az olasz Eos Female Choir és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet Női kara számára, ez tehát a debreceni Bartók Béla XXVII. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál végeredménye.

A rangos versengés 2000 euróval járó nagydíját a Ponomaryov Vesna Children’s Choir kapta, a kórus karnagya, Nadezhda Averina 500 eurós karnagyi különdíjban részesült.

A cívisvárosi verseny több mint fél évszázada a világ egyik legszínvonalasabb kortárs kóruszenei eseménye, számos énekegyüttes és karnagy vált nemzetközileg is elismertté itteni sikerei nyomán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában