Helyi közélet

2016.07.20. 14:50

A malmői járatot is felfüggesztik, de nem adják fel a reményt

Debrecen - Herdon István szerint továbbra is van remény idén a 300 ezres utaslétszám átlépésére.

Debrecen - Herdon István szerint továbbra is van remény idén a 300 ezres utaslétszám átlépésére.

A brüsszeli után a Debrecen-Malmö járatát is felfüggeszti szeptember közepétől ideiglenesen a Wizz Air. A légitársaság ezt azzal indokolta, hogy folyamatosan figyelik a különböző útvonalaik teljesítményét annak érdekében, hogy a legnépszerűbb úti célokra a legalacsonyabb viteldíjakat tudják biztosítani. Az így felszabaduló kapacitásaikat a nagyobb keresletű járataikra irányítják át.

Télen gyengébb

Herdon István, a Debreceni Repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója a Naplónak elmondta: a tavalyi 172 ezres utasszám után erre az évre azt tűztük ki célul, hogy a repülőtér utasforgalma átlépi a 300 ezer főt, és miután ez időarányosan teljesült (bár heti hét repülőjárat a felfüggesztések miatt kiesik), nem adjuk fel a reményt.

Azt, hogy a brüsszeli és a malmői járatok felfüggesztése kapcsán mit kell még tudni, elolvashatják a Napló csütörtöki számában, és a lap digitális kiadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában