Helyi közélet

2016.06.28. 20:07

Kortárs művészet a kirakatok mögött

Debrecen - Ha a napokban figyelmesen mustráljuk a debreceni kirakatokat, művészeti élményben lehet részünk, a 6. Kirakat Art jóvoltából.

Debrecen - Ha a napokban figyelmesen mustráljuk a debreceni kirakatokat, művészeti élményben lehet részünk, a 6. Kirakat Art jóvoltából.

- Hatodik alkalommal rendezi meg Kirakat Artot az NDK, vagyis a nehezen definiálható közösség, leánykori nevén a Neue Debreczenische Kunst tömörülés. A Kirakat Art lényege az, hogy kivigyük a kortárs művészeti alkotásokat az utcára. A kiállítás helyszínei a belvárosi kirakatok, ezekben elhelyeztünk egy-egy képzőművész alkotását, melyek között ezúttal lesz például fotó is, Marjai Judit egy fényképét szemlélhetik meg az érdeklődők. Egyre népesebb a tábora a képzőművészetnek, amikor elindult a sorozat, főként debreceni alkotók műveit láthattuk, ám most már van erdélyi, nyugat-európai művészünk is, illetve vannak kifejezett húzóneveink is, mint mondjuk idén Wahorn András, de korábban ef. Zámbó Öcsi bácsinak is állítottunk ki képét. Húsz kirakatban, egy héten át láthatóak az alkotások - adott betekintést Burai Árpád tárlatvezető.

HBN | Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában