Helyi közélet

2016.06.27. 09:09

Droghasználat: Debrecen és környéke közepesen fertőzött

Debrecen - Utolsó előtti programjához érkezett a drogellenes juniális.

Debrecen - Utolsó előtti programjához érkezett a drogellenes juniális.

Betegség, stressz, félelem, gonoszság – ilyen és hasonló negatív fogalmakat írtak cetlikre, majd léggömbökkel engedték azokat fel az égbe, a péntek délutáni drogellenes flashmobon a debreceni Ifjúsági Ház udvarán. Az egészségdélután, melyet a Debreceni Kábítószer Egyeztető Fórum (KEF) szervezett, a drog veszélyeire hívta fel a figyelmet. Gesztelyi Tamás szupervizor elmondta, ma már egyre nagyobb körben lehet hozzájutni olcsó, dizájnerdrogokhoz, melyek különösek károsak az emberi szervezetre. A június 26-ai drogellenes világnaphoz kötve egész júniusra szerveztek programokat. A flashmobon gyógyulófélben lévő szenvedélybetegek is részt vettek, akik saját példájukkal hívták fel a figyelmet a függőségek kialakulásának veszélyére, és a leszokással kapcsolatos tapasztalatokra.

A játék és az internet is

Debrecen és környéke közepesen fertőzöttnek számít a droghasználatot illetően, hívta fel a figyelmet Berényi András, a KEF szakmai elnöke. Nemcsak a kábítószer, hanem az alkohol, a játék vagy például az internetezés is ugyanúgy függőséghez vezethet – mondta dr. Papp Csaba társadalmi elnök, aki hozzátette, helyben kell megoldani a problémákat. A bulinegyed közepén kialakított pingpongozási lehetőség például máris eltereli a figyelmet a drogokról. A KEF munkatársai szervezeteket is felkeresnek és családnapokra is járnak, ahol például beszélgetésekkel vagy más prevenciós tevékenységgel szeretnének célt érni.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában