Helyi közélet

2016.05.25. 14:40

Orvhalászt fogtak a Keleti Főcsatornánál

Hajdúszoboszló - A hajdúszoboszlói rendőrök orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást egy nádudvari férfival szemben.

Hajdúszoboszló - A hajdúszoboszlói rendőrök orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást egy nádudvari férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint egy halőr tett bejelentést a rendőrségre 2016. május 16-án 16 óra 30 körül arról, hogy a Keleti Főcsatorna nagyhegyesi szakaszánál orvhalászaton értek tetten egy férfit. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy az 52 éves férfi 2016. május 15-én 17 óra körül halászat céljából a főcsatorna teljes szélességében kifeszített egy körülbelül 30 méter hosszúságú hálót. A nádudvari lakos másnap 4 óra 30 perc körül egy csónakból megpróbálta a hálót felszedni, amikor a halőrök tetten érték és bejelentést tettek a rendőrségre. A járőrök Sz. Lászlót elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a nádudvari férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök az orvhalászathoz használt eszközöket lefoglalták.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. május 24-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészség részére megküldte.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában