Helyi közélet

2016.05.20. 14:14

Olvasói levél: Üzenjük Brüsszelnek!

Hajdúszoboszló - <em>A budapesti utcákat járva számtalan óriásplakáton megakad a szemem. Kék alapon fehér betűkkel olvashatják a járókelők: Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!</em>

Hajdúszoboszló - A budapesti utcákat járva számtalan óriásplakáton megakad a szemem. Kék alapon fehér betűkkel olvashatják a járókelők: Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!

A reklámtörvény kidolgozása alkalmával megtanultam, hogy a kék és a fehér színek együttesen a legjobb olvashatóságot biztosítják. Ezért elismerés illeti az óriásplakátokat megalkotó szakembereket.

A pesti buszon utazva a napilapokban olvastam, hogy Magyarország rosszul teljesít, mert az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest csak fél százalékkal nőtt a GDP, elsősorban az EU pénzügyi támogatásának hiányában kifulladt a növekedés. Ez a negatív eredmény jóval rosszabb, mint amit számos szakember várt.

A lesújtó hír kapcsán az óriásplakátokat olvasva azonnal megértettem, hogy valóban érdemes Brüsszelnek üzenni, ők is megértsék, hogy az EU pénzügyi támogatása nélkül nem tudunk ötről a hatra jutni.

A Hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskolában és a felsőfokú oktatási intézményekben tanítványaim jól tudták, hogy megtakarítások nélkül elképzelhetetlen a beruházások fokozása, a növekedés megvalósítása. A kereskedelmi bankok kevesebb mint 1 százalékos betéti kamata nem ösztönöz a megtakarításokra, így csak az EU segíthet a magyar gazdaságnak. Ezt alátámasztja az is, hogy 2015 decemberéig lehívtuk az előző ciklus euró milliárdjait, amivel számtalan beruházást valósítottunk meg.

Ebben az új ciklusban viszont alig kaptunk támogatást. Ezért helyénvaló, ha üzenjük Brüsszelnek, ők is megértsék, hogy sürgősen küldjék az újabb beruházások megvalósításához, a növekedés biztosításához szükséges forrásokat. Így talán egyszer valóra válik a kormány álma, az 5 százalékos gazdasági növekedés is.

- Dr. Takács Imre, szakközgazda, Hajdúszoboszló -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában