Helyi közélet

2016.04.13. 11:15

"Ilyenkor el lehet menni bárhová, nem kell egyedül a szobában ücsörögni"

Debrecen - Vegyes válaszokat kaptunk a vasárnapi boltzár eltörlését firtató kérdésre, de a támogatók vannak többségben.

Debrecen - Vegyes válaszokat kaptunk a vasárnapi boltzár eltörlését firtató kérdésre, de a támogatók vannak többségben.


Kerek Judit nem örül a hírnek, hiszen vasárnap tudja magát kipihenni, ilyenkor regenerálódik. Ő is a kereskedelemben dolgozik, és szerinte a hét többi napján is be lehet vásárolni, ő munka mellett meg tudja oldani.

Kerek Judit


Ugyanezen a véleményen van Pártos Péter is, úgy gondolja, hogy a családi kisboltok elesnek a vasárnapi bevételtől. Attól tart, hogy ha vasárnap újra nyitva lesznek a bevásárlóközpontok, a kisboltokban nem fognak annyian vásárolni.


Pártos Péter


– Az anyukám Pesten dolgozik, és csak hétvégén tudunk elmenni együtt vásárolni. Ilyenkor is együtt töltünk egy kis időt – mondta el lapunknak Szabó Dóra.


Szabó Dóra


– Jól jön a vásárlás szempontjából, hiszen sokan csak ilyenkor érnek rá – mondta Pere Dominika, aki, csakúgy, mint családja, szeret főzőcskézni, és legjobban vasárnap érnek rá bevásárolni az alapanyagokat.


Pere Dominika


Futó Roland szerint is jó dolog, hiszen ilyenkor több mindent lehet csinálni a városban. Több üzlet tartana nyitva, több helyre lehetne ellátogatni.


Futó Roland


Szintén e véleményen van Papp Zsolt, aki kollégista, és ha vasárnap jön vissza Debrecenbe, be is tud vásárolni magának. Ilyenkor el lehet menni bárhová, nem kell egyedül a szobában ücsörögnie.


Papp Zsolt


HBN-SZÉ|Fotó: Matey István


Nem aratott osztatlan sikert a kiskereskedők között az, hogy kedden elfogadta az Országgyűlés a vasárnapi boltzár eltörlését célzó kormányjavaslatot. Ha talpon akar maradni, akkor lehet, el kell bocsájtania a kisegítő dolgozóját – mondja az egyik tulajdonos.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában