Helyi közélet

2016.04.27. 14:58

Egy Wyrfarkas-dal, mint Loki-induló?

Debrecen - Dombi Tibi szerint egy bólogatós, AC/DC-s nóta kellene.

Debrecen - Dombi Tibi szerint egy bólogatós, AC/DC-s nóta kellene.

Korábban már írtunk arról, hogy a Tankcsapda által visszavont Loki-induló, a Piros-fehér után a klubnál elhatározták, ha már így alakult, íratnak egy újabb himnuszt. Első körben három „pályamű” érkezett be, pontosabban három dal szerzői keresték meg a DVSC-t az elkészült nótákkal, melyeket az Újpest elleni meccs előtt le is játszottak a Nagyerdei Stadionban. Aki lemaradt az ősbemutatóról, az a dvsc.hu oldalon megtalálja a dalokat.

Osztatlan sikertelenség

Sokan meg is hallgatták már a himnusznak szánt próbálkozásokat, s a döntő többség elutasítja mind a Felföldi Music által jegyzett „A Loki az életem” címűt, mind az Enyedi Sándor szerezte „Loki Himnusz - Állé Cívis Város” névre keresztelt dalt, ahogyan a Hangfogó Band által fabrikált, nemes egyszerűséggel „Loki-indulónak” hívott tételt is.

Ha a DVSC Facebook-oldalára tekintünk, finoman szólva sem tapasztalunk a nóták által kiváltott ujjongást. Most csak néhány kiragadott hozzászólást citálunk ide.

Kuka mind a három! Kelta népdal Loki-indulóként? Vagy Himnusz? Hagyjuk ezt a baromságot, inkább énekelje a szpíker minden meccs előtt azt, ami éppen eszébe jut.

Három sz.r! Az elsőt végig sem bírtam hallgatni, a 3. a 60-as éveket idézi, a második tamos részénél meg Afrikát idéző Disney-mesefilmek jutottak eszembe. Ettől esetleg színes bőrű labdarúgóink érzik otthon magukat.

Ha a mérkőzések szünetében ezen három borzalom valamelyike fog szólni továbbra is akkor azt a kevéske embert is elüldözitek akik még kijárnak egyáltalán meccsre.

Hát ez siralmas... erre nem hogy felpörögnek, inkább eret vágnak a srácok.

Csak a középtempó

A Napló kíváncsi volt rá, hogy Dombi Tibor szerint, aki zenész és sportoló is egyben, milyennek kell lennie egy jó focihimnusznak.

– A Tankcsapda után nagyon nehéz bármelyik indulóra is azt mondani, hogy tetszik – vallotta meg őszintén a DVSC-DEAC játékos-pályaedzője. – Nyilván mindenkinek más stílus tetszik, egy ilyen dalnál az a lényeg, hogy sok néző énekelje, akkor még egy gyengébb nóta is jó tud lenni. Ami a közönséget lázba hozza, az a csapat tagjait is feltüzeli általában. Én személy szerint egy jó „kettőnégyes”, bólogatós, AC/DC-szerű számot tudnék elképzelni indulóként – mondta Dombi.

A sportoló úgy véli, nem szerencsés az a helyzet, hogy egy 114 éves klubnál ezen kell gondolkodnia a szurkolóknak, már évtizedek óta léteznie kéne egy hivatalos Loki-indulónak, de ennek nem alakult ki a tradíciója. – Ezt idővel lehetett volna modernizálni, de most már utólag nehéz egy új dalt elfogadtatni, hiszen jönnek az újabb generációk, akikhez mindig újabb stílus áll közelebb. Azért mondtam az imént egy rockos, bólogatós dalt megfejtésként, mert az AC/DC-re már a hetvenes években is bólogattak meg napjainkban is – mondta Dombi, aki civilben a Wyrfarkas zenekar dobosa, amely csapat akár írhatna is egy bólogatós himnuszt.

– Mondom, a Tankcsapda után nehéz jót írni. Fel van adva a lecke, kérdezték is tőlünk ezt már sokan, de egyelőre még nem gondoltuk át komolyabban. Ha megírnánk is a dalt, sok hozzáértő ember szűrőjén átpasszíroznánk, mielőtt előállunk vele. Persze, soha ne mondd, hogy soha...

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában