Új Loki-induló kerestetik, várják a pályaműveket

Amelyiket először kezdik énekelni, az nyer
Amelyiket először kezdik énekelni, az nyer - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Mint arról szinte majdnem minden médium beszámolt, az év elején visszavonta a DVSC-nek írt indulóját, a „Bennünk a vér piros-fehér” címűt nótát a Tankcsapda. A rocktrió több helyen is nyilatkozott arról, hogy a mostani modern focival már nem tud azonosulni, a dalt a tizenegy évvel korábbi Lokinak írták, abból a csapatból pedig már mindenki visszavonult.

A DVSC-nél úgy gondolták, nem maradhat a gárda himnusz nélkül, a tavaszi szezonban a korábbi győzelmi nóta, a „Lokika, Lokika” refrénű szólt a meccsek előtt, azonban a legutóbbi, Újpest elleni derbit megelőzően három újonnan született, potenciális indulót is lejátszottak a Nagyerdei Stadionban.

– Három szerző is megkeresett bennünket azzal, hogy szeretnének egy DVSC-indulót írni, ezek el is készültek és az említett dalokat teszteltük a újpestiek elleni meccs előtt – nyilatkozta Szilágyi Sándor cégvezető. – Szerintem biztató próbálkozások, bár azt is tudom, hogy sokaknak nem tetszenek. Mi mindenesetre továbbra is nyitottak vagyunk, ha valaki tud, írjon jobbat a mostaniaknál, szeretettel fogadjuk! Minden beérkezett dalt leforgatunk a közönségünknek és az lesz a befutó, amelyet a szurkolók énekelni fognak. Hamarosan a honlapunkon is elérhetőek lesznek a számok, lehet majd ismerkedni velük – mondta Szilágyi.

Ami a három dalt illeti, egyik sem a Csapda-féle vonalat követi, a szombaton elsőként lejátszott meglehetősen cammogós tempójú volt, a másik kettő már stílusában jobban hasonlít egy indulóra. Persze, ízlések és pofonok különböznek, döntsön majd a nép!

HBN


Bolhából elefánt esete
Debrecen – Véget ért egy korszak, az új generációnak más induló kell! – vallja Lukács László, a Tankcsapda frontembere.


Címkék: , , ,