Helyi közélet

2016.03.09. 11:41

Ötször is robbantott a debreceni kábítószerbanda vezére

Debrecen - A kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet vezetőjénél számos fegyvert és robbanószerkezet összeállításhoz szükséges eszközt foglaltak le a nyomozók. 

Debrecen - A kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet vezetőjénél számos fegyvert és robbanószerkezet összeállításhoz szükséges eszközt foglaltak le a nyomozók. A debreceni G. Péter Attila (35) a gyanú szerint egyedül kezdett marihuánát árulni, viszont akkora vevőkört alakított ki, hogy segítségre volt szüksége, ezért az üzletbe bevonta előbb élettársát, S. Nórát (29), majd barátai közül Sz. Szabolcs Gyulát (25), Cz. Pétert (30), D. László Sándort (25), B. Kadosát (35), B. Renátót (26) és F. Ádámot (27) - írja a Zsaru Magazin. Ahogy olvasható, ők végezték a kábítószer értékesítését, a debreceni felsőoktatási intézmények hallgatóinak pedig akár házhoz is szállították a drogot.

Csiszér-Kovács Viktória ezredes, az ORFK szóvivője arról tájékoztatta a rendőrségi hetilapot, hogy a kábítószerüzletre a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya nyomozóinak segítségével derült fény és hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egy szervezett bűnbanda terjeszti a drogot, ezért az ügyet átvette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) debreceni, V. bűnüldözési osztálya. - Az eljárás bűnszervezetben részvétellel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folyt a 2014. augusztus 18-án elfogott G. Péter Attila és hét társa ellen. Az eljárás adatai szerint a a szervezetet szigorú alá-fölérendeltség jellemezte, G. Péter Attila osztotta ki a feladatokat, a csoport tagjainak pedig nem volt bejelentett munkahelye, a bűncselekményekből származott pénzt a megélhetésükre fordították. A bűnszervezetet felszámoltuk, G. Péter Attila, D. László Sándor és B. Kadosa jelenleg is előzetes letartóztatásban van - fogalmazott a lapnak Csiszér Kovács Viktória.

126 pisztolylőszer

Hozzátette, a házkutatások során a drogügyletekhez köthető tárgyakon kívül lőfegyverek, lőszerek, robbanóanyag és robbanószer is előkerült. Cz. Péter debreceni lakóhelyén, 24 különböző típusú és kaliberű lőszert találtak a nyomozók. G. Péter Attilától többek között négy lőfegyvert, egy sörétes vadászpuskát, egy revolvert, egy pisztolyt és egy házi készítésű puskát, két gáz-riasztó fegyvert, fegyvertartozékot, lőszeralkatrészeket, 126 pisztolylőszert és 70 vadásztöltényt foglaltak le. G. Péter Attilának a lőfegyverek, valamint a lőszerek megszerzésére és tartására nem volt engedélye.

A rendőrségi lap arról is beszámol, hogy G. Péter Attila robbanóanyagot (nitroglicerint, nitrocellulózt), robbanószernek minősülő időzített gyújtózsinórt, továbbá robbanószerkezet összeállításához használt vas-oxidot, elemi ként, pirotechnikai- gyújtószálat és csillagot, valamint tömény kénsavat is tartott. A nyomozás adatai szerint a férfi ezeket felhasználva kémiai kísérleteket végzett, Debrecen külterületén pedig ötször kísérleti robbantásokat hajtott végre. A férfit a rendőrség lőfegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaéléssel is gyanúsítja. Az ügyben a nyomozást a NNI február 29-én befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában