Helyi közélet

2016.03.21. 13:30

Döntöttek a szociális lakások kiutalásáról

Hajdúnánás - Kizárólag azokon segítenek, akik tenni akarnak életük jobbra fordításáért.

Hajdúnánás - Kizárólag azokon segítenek, akik tenni akarnak életük jobbra fordításáért.

A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy Nánás radikális döntést tervez szociálislakás-ügyben. Áprilistól azok a fiatalok, idősek, családok kaphatnak szociális lakásokat, amelyek krízishelyzetbe kerültek, de tenni akarnak azért, hogy életük belátható időn belül pozitív irányba változzon – döntött az önkormányzat.

– Egy-egy lakást a bérlő szociális alapon maximum 9 évig kaphat meg, melyet ezt követően a további segítségre szoruló pályázó családoknak kell átadni, azaz megszűnik az a sok évtizedes rossz hagyomány, hogy ezekben a lakásokban generációk követik egymást úgy, mintha a saját tulajdonukat képezné a szociális lakás – tájékoztatott Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere. Az önkormányzat veszi át a bérlakások gazdálkodásával kapcsolatos feladatokat, és az ügyintézés az önkormányzat szociális csoportjának épületébe kerül át, ezzel együtt pedig a teljes feladatellátás: a lakásokkal kapcsolatos ügyintézés, tájékoztatás is a szociális csoport munkatársai látják el a jövőben.

– Ezekkel a lépésekkel közelebb kerülünk közös célunk eléréséhez: egy átlátható, kiszámítható és fenntartható rendszer működtetéséhez, amely kizárólag azokon segít, akik tenni is akarnak életük jobbra fordulásáért – tette hozzá.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában