Helyi közélet

2016.03.08. 18:59

A nőkért szóltak a harangok és a kiáltvány

Debrecen - A nőnap alkalmából szervezett országos akcióhoz egy debreceni csoport is csatlakozott.

Debrecen - A nőnap alkalmából szervezett országos akcióhoz egy debreceni csoport is csatlakozott.

Helyi civil nők gyűltek össze kedden a Kossuth téren, a 99. Nemzetközi Nőnap alkalmából. A „NŐszinTe Nap” elnevezésű országos kezdeményezést a Nagytemplom déli harangszójához igazította az újonnan megalakult csoport, amely villámcsődülettel kívánta felhívni a figyelmet a nők sokszínűségére, a társadalomban betöltött szerepükre és a megbecsülésük iránti igényre. Mindezt kreatív megoldásokkal és önmagáért beszélő eszközökkel valósították meg.

A Tavaszi szél vizet áraszt című dal eléneklése után felolvasták kiáltványukat, melyből kiderült: az akcióval a járókelők figyelmét próbálták felhívni arra, hogy melyek a valódi értékek a világban. Mint elhangzott, az ember ugyanis hajlamos elfelejteni az olyan fogalmakat, mint az együttműködés, az érzékenység, az elfogadás és a tolerancia. Azt gondolják – fogalmaztak –, amíg a nők nem kapnak elegendő teret a társadalmunkban, valódi emberi fejlődés sem lehetséges.

HBN–FL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában