Helyi közélet

2016.02.18. 16:39

Lesz mivel életet menteni

Debrecen - Újraélesztő készüléket helyeztek el a Kölcsey Központ főbejáratánál.

Debrecen - Újraélesztő készüléket helyeztek el a Kölcsey Központ főbejáratánál.

A több mint félmillió forintot érő defibrillátort a Szalóki Gold Kft. adta ajándékba. Szívmegállás esetén az automatikus eszköz használata egyszerű, ugyanis hangosan mondja, hogy mi a teendő.

Az átadáskor Szalóki Gábor az adományozó cég ügyvezetője arról beszélt, hogy a közelmúltban a Debreceni Sportcentrum Sporttudományi Karán is elhelyeztek egy ilyen eszközt. Azért azt a helyszínt választották, mert a cégvezető 8 éves kisfia ott focizik és hirtelen szívmegállás nemcsak idős korban következhet be.

– Remélem, hogy más cégvezetők is kedvet kapnak ehhez és követni fogják a példánkat – jelentette ki Szalóki Gábor. Arról is beszámolt, hogy tervei szerint hamarosan az állatkertet és a vidámparkot üzemeltető Nagyerdei Kultúrparknak is adnak majd egy újraélesztőt.

– Örvendetes, hogy Debrecenben kezd kialakulni egy olyan vállalkozói kör, amely azon túl, hogy munkát biztosít embereknek, adót fizet és ezáltal hozzájárul a város fejlődéséhez, fontosnak érzi azt is, hogy segítsen másokon – jelentette ki az eseményen Komolay Szabolcs Debrecen alpolgármestere. Hozzátette: Magyarország a szív és érrendszeri megbetegedések számát tekintve sajnos a világ élmezőnyébe tartozik. Évente körülbelül 26 ezren (naponta 70-en) halnak meg emiatt. Minél hamarabb kap segítséget a beteg, annál nagyobb az esélye a túlélésre. A Kölcsey Központ egy olyan hely ahol minden nap több százan, nagy rendezvények idején pedig néha több ezren is megfordulnak – hangsúlyozta az alpolgármester. Vagyis szükség lehet egy ilyenre.

A megyeszékhelyen jelenleg mindössze három defibrillátor található nyilvános helyeken. Az említetteken kívül a Kálvin téri új városházán van még egy.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában