Helyi közélet

2016.02.04. 12:58

Ismerd meg önmagad!

<em>Miután Gyuri bácsi előadást tart, diófalevél-teát iszunk, a szomszédasszony ad gyógygombát, a zöldséges reszelt gyömbért ajánl, egy hirdetés meggyőz az ördögnyelv jótékony hatásairól, majd megtetszik a paleo étkezés. Végül, mivel tavasz közeleg, méregtelenítünk. Tudják, mit mondana erre Besenyő Pista bácsi? Hülyeség</em>… Barak Beáta írása.

Miután Gyuri bácsi előadást tart, diófalevél-teát iszunk, a szomszédasszony ad gyógygombát, a zöldséges reszelt gyömbért ajánl, egy hirdetés meggyőz az ördögnyelv jótékony hatásairól, majd megtetszik a paleo étkezés. Végül, mivel tavasz közeleg, méregtelenítünk. Tudják, mit mondana erre Besenyő Pista bácsi? Hülyeség… Barak Beáta írása.

Azért, mert nem vagyunk egyformák. Ami a barátnőnknek bevált, az nekünk talán nem fog. Van, aki zsíroktól töltődik fel jobban, van, aki jó szénhidrátoktól. És azt tudjuk, hogy van-e glutén- vagy laktózérzékenységünk? A cukorbevitelre viszont alapból figyeljen mindenki. Gasztronómia oldalunkon hétről hétre ételeket, ízeket, fűszereket, eljárásokat, esetleg diétákat mutatunk be. Azonban mindezeket csak akkor érdemes követni, ha megismerjük magunkat. Menjünk orvoshoz, konzultáljunk dietetikussal, elemezzük az alkatunkat, tárjuk fel a lehetséges betegségeket a családban, ismerjük meg pajzsmirigyünk, szívünk, emésztőrendszerünk működését, és figyeljünk a jelekre: napi 3 vagy 5 étkezés a jó nekünk? Puffadás, fáradékonyság, fejfájás, a fogyás nehézsége vagy lehetetlensége előfordul? Mit érzünk nehéz, fűszeres ételek fogyasztása során, könnyebb-e többször keveset enni? És a kávét tolerálja a szervezetünk? Nagyon sok a kérdés, de érdemes ezeket egyszer s mindenkorra levezetnünk. Ha egy szakember segít felállítani a „diagnózist”, vagyis testünk típusát, s mi is hozzátesszük azt a tudást, amivel egy kis önmagunkra figyelés során megismerkedünk, akkor már szabadon lehet választani a diéták és ételleírások között. Egy hosszabb és egészségesebb életért, higgyék el, megéri!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában