Helyi közélet

2016.01.03. 18:03

Ne engedjünk a fájdalomnak!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kisebb-nagyobb mértékben minden nő megérzi a menstruációs ciklussal járó hormonális változásokat.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kisebb-nagyobb mértékben minden nő megérzi a menstruációs ciklussal járó hormonális változásokat.

Bár a megelőzés nagyon fontos, azonban sajnos még kellő odafigyeléssel sem tudjuk minden esetben teljes mértékben megúszni a menstruációval járó kellemetlen görcsös panaszokat. Nagyon sok jó tanácsot olvasunk magazinokban és az interneten arról, hogy egy melegvizes-palack, egy elektromos melegítő párna, egy finom forró fürdő, és úgy általánosságban a lazítás milyen jótékony hatással van a görcsökre. Azonban legtöbbünknek ritkán van ideje és lehetősége arra, hogy ilyenkor csak magával törődjön.

Ha a görcsök nem túl erősek, akkor például különböző gyógynövényekből készített teákkal kúrálhatjuk magunkat. A menstruációs görcsök elleni gyógynövényteák közül a legnépszerűbb a rózsa, a levendula és a kamilla. Akár összekeverve is alkalmazhatjuk őket, hogy minél hatékonyabban segítsenek enyhíteni az alhasi fájdalmakat.

Szintén jótékony hatású lehet, ha csonthéjas gyümölcsöket fogyasztunk. Ezek ugyanis kiváló magnézium-forrásnak számítanak, így segíthetnek az izmok ellazulásában. Arról nem is beszélve, hogy egy marék mogyoró mennyivel egészségesebb, mint egy tábla csoki, így nem kell, hogy bűntudatunk legyen a nassolás miatt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában