Helyi közélet

2016.01.23. 13:04

Állattartó telep címét adta meg az érpataki polgármester

Püspökladány - A bíróság „lebuktatta” Orosz Mihály Zoltánt, aki ezúttal sem ment el az ügyének tárgyalására.

Püspökladány - A bíróság „lebuktatta” Orosz Mihály Zoltánt, aki ezúttal sem ment el az ügyének tárgyalására.

Egy állattartó telep működik azon a címen, amit Orosz Mihály Zoltán, a Szabolcs megyei Érpatak polgármestere megadott a Püspökladányi Járásbíróságnak. Itt közokirat-hamisítás miatt zajlik ellene büntetőeljárás. A lakcímének valótlansága az után derült ki, hogy pénteken ismét nem jelent meg a bíróságon. Betegségre hivatkozott, amelyről egy orvosi igazolást csatolt be. Mint azt Veszprémyné dr. Szajkó Márta bírósági sajtótitkár közölte, az eljáró bíró ellenőrizte annak a hitelességét, s az azt kiállító háziorvos azt mondta, a vádlott – idézik – „egészségi állapota nem tett lehetővé semmiféle helyváltoztatást, utazást”, amelyet ő „kétséget kizáróan” állapított meg. A tanács elnöke a rendőrség segítségét is kérte, hogy ellenőrizze valóban otthonában tartózkodik-e. Az illetékes rendőrőrs viszont azt közölte, hogy a vádlott nincs az általa bejelentett érpataki lakcímén, ott egy állattartó telep található. A rendőrök munkahelyén, az érpataki községházán sem találták meg, hozzátették, a rendőrség információja szerint életvitelszerűen nem is lakik Érpatakon.

Több mindenre hivatkozott

A bíróság felhívta Orosz Mihály Zoltán figyelmét, hogy a büntetőeljárási törvény alapján három munkanapon belül köteles lakóhelyének, tartózkodási helyének megváltoztatását a bíróságnál bejelenteni. Miután korábban is előfordult, hogy hol tanulmányútra, hol betegségre, hol védő cserére hivatkozva mentette ki magát, arra is figyelmeztették, hogy ha a továbbiakban is az eljárás meghiúsítására törekszik, vele szemben akár kényszerintézkedés is alkalmazható.

A bíróság közlése szerint a vádlott ismétlődő, visszatérő, nyilvánvaló perelhúzó magatartása esetére a büntetőeljárási törvény szankciók, illetve intézkedések alkalmazását is lehetővé teszi, ha a terhelt kifogásai, hivatkozásai nem bizonyulnak megalapozottnak.

HBN


Kérdéses a doktori cím

A polgármester a doktori igazolása miatt került bajba azt követően, hogy 2012-ben Debrecenben új személyigazolványt igényelt. A doktori végzettségéről a hivatalban egy idegen nyelvű okiratot mutatott be, így neve elé bejegyezték a címet. A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint azonban az érintett teológiai akadémia nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult, erről a vádlott tudott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában