Helyi közélet

2015.12.14. 14:43

„Téged semmi baj ne érjen”

<em>Harmadikos gyermekem a minap rosszat álmodott: „az volt az álmomban, hogy elveszíthetlek titeket, pedig olyan nincs, inkább velem történjen valami!” Akkor tudatosult bennem, hogy bizony milyen kicsi, máris van haláltudata, él, mint minden ember, halálának teljes tudatában</em>. Barak Beáta írása.

Harmadikos gyermekem a minap rosszat álmodott: „az volt az álmomban, hogy elveszíthetlek titeket, pedig olyan nincs, inkább velem történjen valami!” Akkor tudatosult bennem, hogy bizony milyen kicsi, máris van haláltudata, él, mint minden ember, halálának teljes tudatában. Barak Beáta írása.

„Nem-nem, én legyek az, aki beteg helyetted; téged semmi baj ne érjen” – válaszoltam, s éreztem vele azt az érzést, amit a szülők úgy ismernek, „mint amikor a szívünk a testen kívül dobog”. És megmozdult a gyomromban az a gombóc, ami általában akkor ficánkol, amikor elköhinti magát vagy éppen az iskolában felel a gyermekünk. Mert értük vagyunk, s hiába a mindent teremtő és mindent pusztító életnek egyik természetes kelléke a betegség (Márai); mégis, az enyémet kerülje el!, miért pont az enyém lenne beteg? Adja az ég, hogy sose legyenek betegek, de ha mégis, olyan orvosok és segítők gyógyítsák testüket-lelküket, mint itt, Debrecenben, és sose fogyjanak el azok a jólelkű adakozók, akik hitet tesznek amellett, hogy az ember nincs egyedül a bajban. Legyen velük a Mosoly csapata, de a szüleiket se hagyja el a bátorság angyala, mert amikor az orvos már mindent megtett, anya és apa karja a remény.


Debrecen - A Napló TOP 100 Klub tagjai és civilek több mint kétmillió forintnyi felajánlást tettek.


Debrecen - Hajdú-bihari nagyvállalatok vezetőiben szimpátia ébredt a meseterápia kifejezés hallatán.


Debrecen - Egy krónikus beteg gyermek lelkével a betegsége kezdetétől foglalkozni kell.


Debrecen - Tizenöt ágyas fekvőbeteg-osztályukra évente több, mint 300 beteget vesznek fel 3000 alkalommal.


Budapest, Debrecen – Hajdú-bihari nagyvállalatok eddig több mint kétmillió forintnyi adományt ajánlottak fel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában