Helyi közélet

2015.12.15. 17:33

Szemtelen kutyabanda terrorizálja a Kishatár utcát?

Debrecen - Vannak begyűjtött kutyák, de manapság már csak nagyon ritkán kell az ebeket végleg elaltatni.

Debrecen - Vannak begyűjtött kutyák, de manapság már csak nagyon ritkán kell az ebeket végleg elaltatni.

Egyik olvasónk a Napló Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a Kishatár utcán, a vasúti átjárónál esténként falkában járnak a kóbor kutyák. Ráadásul veszélyesek a gyalogosokra, a biciklisekre, sőt, még az autókra is rátámadnak. Ezért sötétedés után veszélyes ott közlekedni. Miként lehetséges ez? – teszi fel a kérdést.

Pénzbírság, feljelentés

Tőzsér Gyula, a közterület felügyelet hatósági osztályának vezetője elmondta: hozzájuk nem érkezett még ilyen bejelentés. Ennek ellenére odaküldik a kóbor kutyák begyűjtésével foglalkozó gyepmestert.

Az illetékestől megtudtuk, hogy a kutyák befogása után megnézik, van-e az állatokban chip, amely alapján be lehet azonosítani a gazdát. Amennyiben megtalálják a tulajdonost, 5-től 50 ezer forintig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki rá, de akár fel is jelenthetik. Amennyiben nincs chip, megfigyelik az állatokat és védőoltásokat adnak nekik. Végleges elaltatásra az utóbbi időben csak nagyon ritkán került sor. Az esetek többségében vagy a gazdák jelentkeznek, vagy örökbefogadók veszik gondozásba a kóbor kutyákat – közölte Tőzsér Gyula.

Reméljük, azért nem annyira rossz a helyzet, mint a Libanoni keringő c. filmben:



HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában