Helyi közélet

2015.12.11. 18:17

Szakkollégiumi hallgatók konferenciája

Debrecen - Öt szekció 24 előadásában mutatták be kutatásaikat a Hatvani István és a Biztonságpolitikai Szakkollégium hallgatói pénteken a DAB Székházban.

Debrecen - Öt szekció 24 előadásában mutatták be kutatásaikat a Hatvani István és a Biztonságpolitikai Szakkollégium hallgatói pénteken a DAB Székházban.

- Nagy öröm, valamint a konferencia népszerűségét is jelzi, hogy a Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiuma mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Biztonságpolitikai Szakkollégiumának hallgatói is részt vesznek az Őszi Tudományos Hallgatói Konferencián – hangsúlyozta Pintér Ákos dékán, a Hatvani István Szakkollégium igazgatója a pénteki megnyitón.

Kaló József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Biztonságpolitikai Szakkollégiumának elnöke köszöntőjében felidézte, hogy három éve került kapcsolatba a két szakkollégium.

- A Hatvanihoz hasonló a Biztonságpolitikai Szakkollégium is multidiszciplináris: a hadtudománytól a közgazdaságon, politológián, történelmen keresztül a biztonság- és védelempolitikáig megannyi területen folytatnak kutatásokat a hallgatók – sorolta Kaló József.

A Biztonságpolitikai Szakkollégium 2003-ban alakult a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, majd 2012-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttével karközi szakkollégiummá alakult, azóta más egyetemekről is vannak tagjai.

Az Őszi Tudományos Hallgatói Konferencián öt szekcióban – Biológiai tudományok és Kémiatudományi szekció, Angol nyelvű irodalom - Médiatudományi szekció, Történettudományi -Hadtudományi szekció, Informatikai szekció, Társadalomtudományi szekció – 25 hallgató 24 előadását hallhatták a résztvevők.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában