Helyi közélet

2015.12.03. 10:17

Segít a gyász feldolgozásában

Debrecen - Farkas Mihályné a felépülés időszakában úgy gondolta, van még feladata a Földön.

Debrecen - Farkas Mihályné a felépülés időszakában úgy gondolta, van még feladata a Földön.

– A férjem nagyon sokáig beteg volt, akár fel is készülhettem volna lelkileg végleges távozására. Mégis mikor a kezeim között hunyt el, és eltűnt arcáról a hónapokig tartó szenvedés, akkor szembesültem a visszafordíthatatlannal: vajon végleges távozása mit is von maga után? Ahogy teltek a napok, úgy kezdtem érezni fájó hiányát. Nincs kihez szólni, kiről gondoskodni. Óhatatlanul felmerült bennem a kérdés: vajon akarok-e élni nélküle? Hogyan is állok a dolgokhoz? Iszonyú nehéz időszakot éltem át. Belebetegedtem az önmarcangolásba. Másfél év alatt három súlyos műtéten estem át – idézte fel a múltat Farkas Mihályné.

Visszatért a sportpályára

A felépülés időszakában mégis úgy gondolta van még feladata a Földön, és elkezdett kapaszkodókat keresni. – Szabadidőmben rengeteget olvastam. Visszatértem hajdani sikereim színterére, a sportpályára. A mozgás, az edzés, a versenyek lefoglalták gondolataimat. Egyre jobb testi-lelki kondícióba kerültem. Sokat segítettek a Kertészné Éva vezette Avon Női Futóklub rendszeres foglalkozásai is. Nagyszabású országos rendezvényeken felemelő érzést jelent együtt kocogni több ezer résztvevővel, ahol nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos – fogalmazott az asszony.

A sportember állítása szerint, aki megszokta a versenyek adrenalin termelő légkörét, az vágyik a megmérettetésre, és ezt kapta meg a Debreceni Veterán Atlétikai Klub helyi és országos versenyek sprintszámaiban. Részt vett olyan megmozdulásokon, ahol az egészséges életvitelt, a rendszeres testmozgás jelentőségét lehetett népszerűsíteni. „Háttérmunkásként” feladatokat végez a klub által szervezett versenyeken. Bekapcsolódott társaival környezetvédő programokba, mint a lomtalanítás és parlagfűirtás. Közgyűléseiken, évértékelő összejöveteleiken háziasszonyi teendőket vállal. Kezdetek óta (20 éve) rendszeres látogatója az újkerti Életmódklub energianövelő foglalkozásainak. Meggyőzően vallja: – A Jóisten, a családja, a barátai, és a mozgás szeretete adott erőt a talpra álláshoz, hogy még hetvenen felül is elmondhassam, érdemes élni és megdolgozni az egészségünkért napi szinten.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában