Helyi közélet

2015.12.15. 11:27

Őshonos jöhet, tájidegen mehet

Debrecen - Erre az évre befejezték a Nagyerdő parkerdei részén a növényállomány cseréjét.

Debrecen - Erre az évre befejezték a Nagyerdő parkerdei részén a növényállomány cseréjét.

– A Békés-tó környéki Nagyerdei park kiemelt figyelmet érdemel, mivel jó időben naponta több ezren járnak itt – jelentette ki dr. Barcsa Lajos alpolgármester a helyszínen akkor amikor arról számolt be, hogy véget ért az ottani növényzet felújításának első üteme. Elmondta: a Dehusz közmunkásai március óta – szakmai felügyelettel – a Krúdy mellett 1 hektáron, illetve a Divinus és az Ötholdas Pagony közötti területen dolgoztak. Kivágták a tájidegen fákat, cserjéket, a gazt, összegyűjtötték a szemetet, majd 1600 darab őshonos évelő, valamint csaknem 1000 fásszárú növényt ültettek el. (Az előbbi területen végeztek a munkával, utóbbin a teendők kétharmada még hátravan.) Az erdő felújításáról a természetvédőkkel folyamatosan egyeztetnek – hangsúlyozta dr. Barcsa Lajos.

Az alpolgármester kérdésünkre hozzátette: a parkerdei beruházás befejezésének nincs befejezési dátuma, attól függ majd, hogy a következő években hány közmunkás tud dolgozni.

HBN-OCs


Régi fajok érkeztek

Haász Ferenctől, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetőjétől megtudtuk: egyebek mellett eltávolították az akácokat, a bálvány- és az ostorfákat, valamint a balesetveszélyessé vált száraz ágakat, törzseket. Ezek helyére például tölgyeket, vadkörtéket ültettek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában