Helyi közélet

2015.12.03. 13:26

Fontos a Mosoly

<em>Amikor a rákbeteg gyerekek lelki épülését mese- és művészeti terápiával segítő Mosoly Alapítvány vezetője bevitt az onkológiára, és a falon megláttam azt a sötét tónusú ceruzarajzot (egy vastag keresztet ábrázolt, és egy madarat, amint tova száll) már tudtam, hogy a lehető legnemesebb ügyhöz adtuk a nevünket.</em> Petneházi Attila írása.

Amikor a rákbeteg gyerekek lelki épülését mese- és művészeti terápiával segítő Mosoly Alapítvány vezetője bevitt az onkológiára, és a falon megláttam azt a sötét tónusú ceruzarajzot (egy vastag keresztet ábrázolt, és egy madarat, amint tova száll) már tudtam, hogy a lehető legnemesebb ügyhöz adtuk a nevünket. Petneházi Attila írása.

A Napló TOP 100 Üzleti Klub nagyvállalati vezetői közül egyre többen döntenek úgy, hogy (bár már év vége van, és a karitatív célra a büdzsébe betervezett keret rég kimerült), a föld alól is előteremtik azt a jellemzően több százezer forintot, amit erre az ügyre szánnak.

Az üzletemberek között vannak, akik bevallottan érzelmi alapon köteleződnek el, mások szigorúan a racionalitás talaján állva, de mégiscsak segítenek, és olyan is akad, aki készpénz helyett élményprogramot szervez hónapokon át a nagybeteg kisgyerekeknek, amitől azok legalább néhány órára elfelejtik az összes fájdalmukat és szorongásukat.

Persze, lehet azt mondani, hogy egy milliárdos forgalmú vállalkozás vezetőjének mi az a pár százezer forint, de egyvalamiről ne feledkezzünk meg: a nagy cégek többsége gondosan kimunkált támogatási politika mentén finanszíroz súlyos összegekkel meghatározott célokat, amit ezen felül adnak, az már „csak” a bónusz. Igaz, hogy ez a bónusz a mese- és a művészeti terápia finanszírozásával a lélek gyógyításának olyan hátterét igyekszik biztosítani, ami a klasszikus gyógyító munka mögül bizony gyakorta hiányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában