Helyi közélet

2015.12.22. 12:46

Fegyver, készpénz, ékszerek: ezt vitték a betörők Pocsajon

Pocsaj - A berettyóújfalui rendőrök elfogták és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható négy férfit, akiknek előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte.

Pocsaj - A berettyóújfalui rendőrök elfogták és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható négy férfit, akiknek előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2015. december 16-án feljelentést tett a Pocsaji Rendőrőrsön arról, hogy betörtek a településen található házába, ahonnan a hozzá tartozó lőszerekkel együtt elloptak egy flóbert lőfegyvert, valamint több aranyékszert.

A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható R. Csabát, Sz. Jánost, V. Ferencet és Gy. Endrét. A nyomozók konyári és pocsaji lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését elismerték és elmondták, hogy az ékszereket egy debreceni és egy nyíregyházi zálogházban értékesítették.

A nyomozás adatai szerint a négy férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2015. december 15-én betörtek egy házba Pocsajon, a Rákóczi utcában és onnan készpénzt, valamint aranyékszereket tulajdonítottak el. A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett férfiak előzetes letartóztatását az illetékes járásbíróság elrendelte.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terheltek ellen lopás bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában