Helyi közélet

2015.11.05. 09:53

TALENTn Tehetségfórum Debrecenben

Debrecen - A fiatal tehetségeket megszólító program idén vidéki városokba is ellátogat, a Debreceni Egyetemre november 16-án érkezik.

Debrecen - A fiatal tehetségeket megszólító program idén vidéki városokba is ellátogat, a Debreceni Egyetemre november 16-án érkezik.

Mit ér a tehetség, ha magyar? Mennyire versenyképesek géniuszaink a világban? Van-e összefüggés a tehetségek segítése és az ország versenyképessége között? Mennyire hatékony a tehetséggondozás? Hogyan mérhetjük eredményességét? Milyen megoldásokat kínál a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítésére, milyen esélyt nyújthat a társadalmi felzárkózásban? Ezeket a kérdéseket veti fel szakmai fórum és kerekasztal-beszélgetések formájában a TALENTn kezdeményezés. Egy asztalhoz ültetik az oktatási intézmények, valamint a versenyszféra tehetséggondozással foglalkozó szakembereit annak érdekében, hogy a fiatal talentumok gondolatai, lehetőségei ne egyszerűen összeadódjanak, hanem megsokszorozódjanak, hatványozódjanak – ezt fejezi ki a rendezvény elnevezése is.

A TALENTn Tehetségfórum izgalmas tehetségek bemutatkozásának színtere egyúttal: a programba idén bevont fiatalok különböző háttérrel rendelkeznek, és sokféle témáról szólnak majd, hiszen van közöttük kutatóorvos, jazz zenész, cukrász, pszichológus, paratriatlonista és informatikus is.

A november 5-ére tervezett budapesti nyitórendezvény után a leginspirálóbb előadókkal, valamint a mentorokkal, szakmai résztvevőkkel „Tehetségfórum sorozat” indul, az ország nagy felsőoktatási intézményeivel összefogva. Debrecen, Pécs, Szeged, Győr és Dunaújváros kapcsolódik be ebben az évben a programba, amelynek célja, hogy minél több fiatalt érjen el közvetlenül a vidéki városokban.

A Debreceni Egyetemre november 16-án érkezik a TALENTn. A programokról, valamint a regisztrációról a debrecen.talentn.hu oldalon tájékozódhatnak.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában