Helyi közélet

2015.11.23. 08:20

Hét dolog, amit meg kell tegyél, mielőtt megérkezik a tél

Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza - Hamarosan ideér a december és a hideg, de mielőtt fejest ugrunk a télbe, tegyünk meg néhány dolgot, hogy könnyebb legyen megszokni a zord időt. 

Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza - Hamarosan ideér a december és a hideg, de mielőtt fejest ugrunk a télbe, tegyünk meg néhány dolgot, hogy könnyebb legyen megszokni a zord időt. 1. Cseréld le az ágyneműt

Elérkezett a pehelypaplan és a gyapjú ideje. A nyári takaródat tisztítás után tedd el tavaszig, egy meleg paplan, hidd el, melegséget fog hozni a télbe.

2. Rendezd át a ruhásszekrényed

Amikor kinyitod a gardróbot még mindig a rövidnadrágok és a pólók vannak legelől? Pedig a hőmérséklet már nemigen kedvez ezeknek a daraboknak. Sokkal könnyebb lesz, ha átrendezed a szekrényt és kéz alá teszed a melegebb ruhadarabokat. Úgyis azokat fogod keresni.

3. Tiszítsd meg a csatornát

Lassan az összes falevél lehullik a faágakról, de mielőtt nekivágunk a télnek tisztítsd ki a csatornád az ősz természetes hagyatékától, különben a későbbiekben még gondot okozhatnak. Gondolj arra, hogy könnyen eldugulhat a csatorna.

4. Takard le a kerti bútort és tedd el a nyári grillezéshez szükséges eszközöket

Még jövőre is szeretnél leülni a szép kerti bútorra? Akkor mielőtt megérkezik a hideg, gondosad takard le, hogy a hideg idő ne tegyen kárt benne. A kerti sütögetés során használt eszközöket pedig ugyancsak tedd fedél alá.

5. Készítsd fel az ablakokat

Az ablak résein besüvít a hideg szél? Tegyél róla, hogy ez ne történhessen meg. A szellős résekhez helyezz ruhadarabot, vagy bármilyen dolgot, ami megakadályozza, hogy beáramoljon a hideg.

6. Takarítsd ki a kandallót

Fatüzelésű kályhával vagy kandallóval melegíted fel a lakást? Akkor az első használat előtt érdemes alaposan kitakarítani. Meglehet, hogy az előző évi hamuból még maradt a fűtőtestben.

7. Készülj a havazásra

Bár most még nem kell térdig érő hóra számítani, ki tudja, mi lesz néhány hét múlva. A legjobb, ha időben felkészülsz rá és ellenőrzöd a hólapátodat, valamint beszerzel valamennyi homokot is, hogy ne a legnagyobb hóesésben kell kapkodj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában