Helyi közélet

2015.11.26. 19:16

Hamis szerződések, hamis területekre

Debrecen - Mezőgazdasági szerződésekkel csaltak a vádlottak.

Debrecen - Mezőgazdasági szerződésekkel csaltak a vádlottak.

Több vádlott esetén megváltoztatta a bűncselekmény minősítését, nagyrészt azonban helybenhagyta az elsőfokú ítéletet a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa. A hét vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás, magánokirat-hamisítás vagy hamis magánokirat felhasználása miatt állították bíróság elé és végül valamennyiüket elítélték. B. Mihály elsőrendű vádlottra 2 év 10 hónap börtönbüntetést, J. Ferenc másodrendű vádlottra 3 év, Cs. J. Attila harmadrendű vádlottra 2,5 év, M. Jácint negyedrendű vádlottra 1 év 8 hónap szabadságvesztést szabott ki a bíróság jogerős ítéletében. Az ötödrendű vádlott P. L. Béláné 1 év 4 hónap, a hatodrendű K. Zoltán 1 év, illetve a hetedrendű P. Zoltán 2 év börtönbüntetését 3-3 év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

A vád szerint a terheltek különböző módokon megtévesztettek egy mezőgazdasági szolgáltató céget több tízmillió forintos kárt okozva. Különböző integrációs szerződésekben vettek rész, melyek révén a károsult cég mű­trágyát és vetőmagot adott át, az áru ellenértékéhez azonban az elszámoláskor nem jutott hozzá. A szerződéses partnereknek ugyanis már a megállapodás megkötésekor sem állt szándékában a teljesítés, vagyis tényleges mezőgazdasági tevékenység folytatása, az általuk hivatkozott termelési területek esetenként nem is léteztek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában