Helyi közélet

2015.11.15. 10:45

A hónap kézbesítője után néha 4-5 kutya is szalad egyszerre

Debrecen - Kézbesítőnknek köszönhetően Hajdúhadházon 283 háztartás kap idejében újságot.

Debrecen - Kézbesítőnknek köszönhetően Hajdúhadházon 283 háztartás kap idejében újságot.

Öt éve nap mint nap hajnal fél kettőkor kel fel Szabó Tiborné Kata azért, hogy a hajdúhadházi előfizetők korán reggel megkapják a Hajdú-bihari Naplót. Olvasóink hálájuk jeléül a hónap kézbesítőjének választották a kétgyermekes anyukát. – Nagyon jól esik a bizalmuk, s ez egy valós visszaigazolás arról, hogy jól végzem a munkámat – fogalmazott Kata, aki minden nap kerékpárral juttatja el 283 háztartásba az újságot. Általában öt és hat óra között már otthon van, de sosem fekszik vissza pihenni, hiszen reggelit kell készíteni és iskolába indítani a 11 és 15 éves lányait. Mint mondta, hozzá lehet szokni a korán keléshez, bár ő gyerekkora óta pacsirta, s nem esik nehezére a hajnali ébredés, azonban ehhez hozzátartozik az is, hogy ha teheti, 7 óra körül már ágyban van.

Kollégánk szereti a munkáját, hiszen miután hajnalban kihordja a napilapokat az egész napja szabad. Szabó Tiborné véleménye szerint a kézbesítés nehézsége a téli csúszós út és az olykor utcán kóborló kutyák. – Kihívást jelent, amikor 4-5 kutya egyszerre szalad utánam – fogalmazott Kata. Szabó Tiborné közvetlen embernek tartja magát, mindezt bizonyítja, hogy nem tud úgy végig menni a település utcáin, hogy néhány szóra ne állítsák meg az emberek. – Díjszedéskor nincs olyan, hogy egy pár mondatot ne váltsak az előfizetőkkel, de ha hajnalban újságkihordáskor találkozok az olvasókkal, akkor is szánok arra időt, hogy beszélgessünk egy kicsit – jegyezte meg. Kézbesítőnk munkájának elismeréséül egy kávéfőzővel jutalmaztuk meg, melynek nagyon örült, hiszen régi vágya volt egy új kávégép.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában