Helyi közélet

2015.10.06. 18:54

Új diagnosztikai központ létesült

Debrecen - A szakember szerint ötven év felett indokolt lenne a bélrák-szűrés.

Debrecen - A szakember szerint ötven év felett indokolt lenne a bélrák-szűrés.Új, gasztroenterológiai rendelőt adtak át kedden Debrecenben. A Nyugati utca 28. szám alatt található Endomedix központ célja, hogy megkönnyítse az olyan betegségek megelőzését, kiszűrését, illetve ellátását, mint például a vastagbélrák, a laktóz- vagy fruktózintolerancia.

Az átadón dr. Takáts Alajos, a budapesti székhelyű, Endomedix igazgatója elmondta, hogy az eddig hat rendelővel (Budapest, Gyula, Győr, Miskolc, Siófok, Veszprém) bíró cég korábban is próbált már Debrecenben központot nyitni, ám akkor ez nem sikerült. Az előzetes felmérések alapján viszont most jó eséllyel szükség lesz rájuk, révén az endoszkópos vizsgálatok esetében igen hosszúak a várólisták.

Dr. Szegedi László, a debreceni intézet vezetője kifejtette, hogy fő profiljukba a vastagbélrák szűrése tartozik (amely a legkorszerűbb műszerekkel zajlik), de emellett gyomortükrözést, polipeltávolítást, ételintolerancia- és szövettani vizsgálatokat is végeznek.

A bejelentkezés a cég budapesti telefonközpontján keresztül történik. Szegedi László külön kiemelte, mivel a vastagbélrák sajnos igen sűrűn előforduló betegség, így az ötven év körüli lakosságnak mindenképpen javasolt szűrésre mennie.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában