Helyi közélet

2015.10.13. 11:07

Rembrandt-tárlatról is megállapodtak Balmazújvárosban

Balmazújváros - Tovább folytatódik a német gyűjtő és az újvárosi múzeum együttműködése.

Balmazújváros - Tovább folytatódik a német gyűjtő és az újvárosi múzeum együttműködése.Az Eviva Picasso című, májusban megnyílt tárlaton első ízben ismerhettük meg a nürnbergi származású műgyűjtő, Thomas Emmerling „kincseinek” egy részét, melyet a kiállítás két hónapja alatt több mint háromezren tekintettek meg. Ez – ahogy a Semsey Andor Múzeum igazgatója, Tóth János akkor a Naplónak értékelte – egy ilyen téren „kezdő” kulturális intézménynél nagyon szép eredmény. E siker folytatásában bízva nyitja majd meg újabb kiállítását a balmazújvárosi múzeum november 5-én, amikor is a termekbe lépve nem kisebb művészek, mint Salvador Dalí, Marc Chagall, Otto Dix és Martin Schongauer kőnyomataiban gyönyörködhetnek az érdeklődők. A bibliai témájú képeket december 31-ig láthatja a közönség a Hortobágy-melléki városban.

A kiállításra érkező Chagall-litográfiák egy részét eddig a pécsi közönség csodálhatja még október végéig a Janus Pannonius Múzeumban, ahol a bibliai témájú alkotásokkal együtt 148 grafikát, kőnyomatot állítottak ki, s eddig több mint 10 ezer látogató fordult már meg a tárlaton.

273 metszet

Múlt pénteken az újvárosi múzeumban nemcsak a következő kiállításról állapodtak meg, de egy 2016 februárjában nyílóról is, amelyre Thomas Emmerling a világ egyik legismertebb holland festőjének 273 metszetét hozza el, hogy ezáltal ismerhessük meg Rembrandt művészetét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában