Helyi közélet

2015.10.22. 18:32

Minden kisbusz Monostorpályiba vezet!

Monostorpályi - Tavaly 3, idén újabb 3 kisbuszt pályázott egyedüli, háromezer lélek alatti településként Monostorpályi.

Monostorpályi - Tavaly 3, idén újabb 3 kisbuszt pályázott egyedüli, háromezer lélek alatti településként Monostorpályi.A község 2013 őszén és 2015 tavaszán is benyújtott három-három pályázatot a Kistérségi közlekedési szolgáltatás fejlesztése falu – és tanyagondnoki szolgáltatás ellátására címmel. Tavaly a Monostorpályiért Közalapítvány, az Együtt Monostorpályi Jövőjéért KHE., és a Monostorpályi Sportegyesület nyert egy-egy 9 személyes, tízmillió forint értékű Volkswagen Transporter kisbuszt, amit a közbeszerzésen nyertes nyíregyházi autóház szállított le.

Idén a Gyermekeinkért, a Jövőért Alapítvány Monostorpályi, a Monostorpályi Rozmaring Néptánc Egyesület és a Monostorpályi Polgárőr és Kulturális Egyesület nyert, ugyancsak három kisbuszt, amit a közbeszerzésen győztes debreceni autószalon adott át csütörtökön.

Mint azt Hosszu László, a monostorpályi önkormányzat közbiztonsági referense elmondta, a pályázat megírásában és szervezésében a Monostorpályi M.F.Ü. Nonprofit Kft. munkatársai voltak a civil szervezetek segítségére. Hozzátette, a kisbuszok segítségével ezentúl több olyan feladat is ellátható, amire eddig nem volt lehetősége a községnek: iskolás gyerekek, kulturális csoportok szállítása versenyekre, táborozásra, úszásra, a közbiztonság növelése érdekében a polgárőrök feladatellátásának segítése, valamint idősek fuvarozása a szükséges orvosi vizsgálatokra.

Érdeklődésünkre Hosszu László elmondta, hogy az egyesületeknek öt éven keresztül viselniük kell a járművek költségeit, viszont a casco biztosítást és a technikai eszközök felszerelését (téli gumik, elsősegély-szett, biztonsági gyermekülések) a pályázat magába foglalja. A kötelező biztosítás és az üzemanyag-költségek a pályázókra várnak, de az önkormányzat is felajánlotta segítségét, emellett további támogatási lehetőségeket keresnek. Az egyesületek és az alapítvány részére dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés elnöke adta át a gépjárműveket Debrecenben.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában