Helyi közélet

2015.10.29. 14:36

Megszépülő emlékek

<em>Boris Johnson, London jelenlegi polgármestere egyszerűen nem tudja meghazudtolni, hogy korábban focistaként (is) kereste kenyerét. Pár hete Hongkongban bemutató rögbimeccsen gyerekekkel játszott, s lendületből felöklelt egy kis srácot a cél elérése érdekében, bár maga is elvágódott.</em> <em>A napokban pedig az angol főváros fegyveres testületeinek rendezett kötélhúzó versenybe kapcsolódott be, s szintén nem tudta elkerülni azt, hogy ne a füvön landoljon. </em>Vékony Zsolt jegyzete.

Boris Johnson, London jelenlegi polgármestere egyszerűen nem tudja meghazudtolni, hogy korábban focistaként (is) kereste kenyerét. Pár hete Hongkongban bemutató rögbimeccsen gyerekekkel játszott, s lendületből felöklelt egy kis srácot a cél elérése érdekében, bár maga is elvágódott. A napokban pedig az angol főváros fegyveres testületeinek rendezett kötélhúzó versenybe kapcsolódott be, s szintén nem tudta elkerülni azt, hogy ne a füvön landoljon. Vékony Zsolt jegyzete.

Elképzeltem, milyen lenne, ha Debrecen polgármestere is hasonló hévvel vetné bele magát a mókásabb, a város előrehaladását kevésbé segítő eseményekbe. Kósa Lajosnak voltak lazább és bohókásabb pillanatai, amelyek kinek üdítőnek, kinek bosszantónak hatottak. De a mostani városvezető, Papp László más habitusú ember, akinek talán nem is állna olyan jól ez a fajta lazaság, tetteivel inkább a profizmusra helyezi a hangsúlyt. Ez hasznos és jó tulajdonság, a kérdés az, vajon arra a politikusra emlékeznek jobban, aki akár perecelni is képes egy-egy helyzetben, vagy arra, aki nagyjából hiba nélkül teszi a dolgát. Mindenkinek nem lehet megfelelni, bár az emlékek idővel megszépülnek.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában