Helyi közélet

2015.10.14. 15:00

Így néz majd ki megyénkben a földárverés

Debrecen - Hajdú-Biharban összesen mintegy 9 ezer 500 hektár állami földterület kerül hamarosan kalapács alá.

Debrecen - Hajdú-Biharban összesen mintegy 9 ezer 500 hektár állami földterület kerül hamarosan kalapács alá.

A kormány nem titkolt célja az országosan mintegy 380 ezer hektár állami földterület elárverezésével az, hogy a föld azé legyen, aki megműveli – jelentette ki újságírók előtt Rácz Róbert kormánymegbízott, aki Vasas Lászlóné főigazgató társaságában az állami földek magántulajdonba adásának részleteiről tájékoztatott.

Hol lesz az árverezés?

Vasas Lászlóné azzal kezdte mondandóját, hogy a 3 hektár feletti földterületek kerülnek kalapács alá, a tervek szerint november 22. és december 12. között, ami 16 licitálási napot jelent. „A megyénkben 3 hektár a legkisebb és 258 hektár a legnagyobb földdarab, amire licitálhatnak majd a jogosultak. Az árveréseken olyan, földművesnek minősülő, magyar állampolgárságú, természetes személyek licitálhatnak, akiknek a lakóhelye vagy a mezőgazdasági üzem központja legalább három éve azon a településen van, amelynek közigazgatási határától az adott földdarab legalább húsz kilométerre van” – mondta a főigazgató. Az árverésekre egyébként Debrecenben a Diószegi út 30., a Böszörményi út 146., és a Rózsahegy utca 4. szám alatt kerül majd sor.

HBN


Debrecen - Hamarosan mintegy 400 ezer hektárnyi állami földterület kerül kalapács alá országszerte.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában